Varför går de med de vackra, men gifter sig med ”enkelheter”

Svar på frågan varför det starkare könet njuter av sin jägarinstinkt med dödliga skönheter och vanliga kvinnor väljs som vänner för livet, letar vi efter i våra favoritfilmer.

Vi erkänner genast: denna tro är snarare en stereotyp. Detta är inte att säga att varje ungkarl, trött på att kommunicera med spektakulära damer, känner önskan att starta en familj, snarast börjar leta efter en ”grå mus”. Och familjelycka beställs inte alls för kvinnor med klassiska former och strålande ansikten. Det är dock inte för ingenting som huvudpersonen i plottarna i många filmer föredrar en ”jordisk” tjej framför den erkända skönheten, som har vissa egenskaper som är mer värdefulla i hans ögon. Så vad är hemligheten?

”Wow, dessa Anfiski!”

”Du har kul, Anfisa …” – säger hjälten i filmen ”Flickor” Ilya Kovrigin till den erkända skönheten i byn träklippare. Dessutom säger han detta med en aning av smälek och fördömande. Men trots allt hade han själv tidigare varit förtjust i samma Anfisa, och det verkade logiskt för honom, trummisens arbetare, att ha en sådan ”premium” kvinna. I filmen blir den oseriösa Kovrigin, oväntat för sig själv, kär i det verkliga och tänker om sina begrepp om relationer med det rättvisa könet, för att en enkel relation med Anfisa för honom tappar värde.

Vilka påståenden har riktiga män till Anfiska? Det är bara i det tvivelaktiga ordspråket som det är att föredra att ”äta tårta med vänner än att bara tugga svartbröd.” Faktum är att utsikterna till ständig vaksam konkurrens från brudgummen är oroväckande. En långbenad diva med ren hud och en vetehårman skulle ha gillat honom mycket, men tyvärr var han inte ensam! Det är som att sova i en vanlig tågvagn på en kudde full av pengar: du får inte mycket sömn.

I sjukdom och i hälsa, i sorg och i glädje …

Livet är en komplex sak och består inte bara av en part. Därför är en god fru med vilken den inte skäms och inte är rädd för att visa svaghet. Män är trots allt vanliga människor – de blir sjuka och ibland mopar och dricker, och de förlorar prestigefyllda jobb och gråter ibland av olika skäl och växer helt enkelt mage som en följd av lathet och god näring. Med en kvinna i ”lyx” -klassen måste du spela rollen som superman för alltid – detta tycker den starka hälften av mänskligheten..

Ta filmen ”I Can’t Say Goodbye”, älskad av många människor födda i Sovjetunionen. Filmens hjälte Sergei är en stilig man, en idrottsman och till och med en av företagets bästa anställda. Han inser sitt värde och bryter därför lätt och tanklöst Lidas hjärta, som är kär i honom. Som fru tar han Martha, som anses vara mycket vacker på fabriken: trendig tunnhet, hår etsat med perhydrol … Medan Sergei visade tecken på en alfahane och tjänade bra pengar, var den vackra fru nöjd. Men hennes man, immobiliserad till följd av en ryggskada, tyckte inte alls om henne: är det med hennes skönhet att ta ut krukor för en handikappad person? Därför packar Martha en resväska på natten – och bara hon sågs.

Och nu uppmärksamhet, frågan: vem kom till Sergei för att bo hos honom, förlamad, i byn och ta hand om honom? Samma Lida, som en gång tappade så många tårar på grund av honom. En kärleksfull, hängiven, energisk, blygsam, hårt arbetande, tålmodig Lida. Läs igenom de listade epiteterna flera gånger, så kommer du att förstå vad män hittar i vissa ”simpletons”.

Skönhet ensam räcker inte för lycka

Låt oss nu se varför Ashley Wilkes föredrog Melanie framför Scarlett (roman och film ”Gone with the Wind”). Inte bara för att ”Wilkes gifter sig alltid med sina kusiner.”.

Ashley känner igen den förtrollande charmen hos Scarlett O’Hara, och det lämnar honom inte likgiltig. ”Hur kan jag inte älska dig med din oåterkalleliga livstörst? Men kärlek ensam räcker inte, Scarlett, du och jag är helt annorlunda ”- det är vad den förnuftiga Ashley tänkte på. Så trots allt övervägde han utsikterna till äktenskap med Scarlett någon gång.

Men varför väljer han Melanias kusin? ”Vi är lika med henne, vi förstår varandra perfekt”.

Ganska Scarlett i hennes hjärtan kallar Melanie en dum dår, men vi, som har sett filmen och läst romanen, vet att hon har fel. Melanie är smart, utbildad, hon är en trogen vän till sin man, hon har ett vänligt hjärta, en fridfull karaktär och hon vet hur man beter sig med värdighet i svåra och tvetydiga situationer. Melanie är intelligent och har samtidigt en stark inre kärna. Det här är vad Ashley hittade i henne. Detta är vad många riktiga män letar efter när de väljer en fru..

Medan en ställer höga krav på män och erbjuder sig själv som huvudpris i tävlingen, lockar den andra med ett mindre dekorativt utseende med sin tillförlitlighet förmågan att göra livet varmare och trevligare och inte komplicera det.

”Detta är en energisk dans …”

VVS-montören Athos gillade också det vackra. Det var svårt för dem, men det störde honom inte. En skönhet med lockar och en enorm byst, träffades vid en dans, accepterar hans frieri med ett demonstrativt uttråkad blick: kom igen, erövra, så var det, låt oss se vad du kan erbjuda … En utländsk fru med en lång fläta, för vilken han till och med satte på sig en hatt och fick en emalj Finskt skal retar honom bara ironiskt och tar honom inte på allvar.

Men den naiva, rena sjuksköterskan Katerina såg på honom med så vidöppna ögon och satte honom så envist på en piedestal att han själv tillfälligt trodde på värdet av sin egen personlighet. I ögonblick av förtvivlan och mental förvirring ringer Afonya Katya – han behöver en som kommer att förstå och sympatisera.

Vi älskar dem vi gillar oss med – tack till författaren Dmitry Bykov för denna kloka formulering. Hur kan du inte uppskatta en kvinna som öppnade dina ögon för hur vacker, smart, begåvad du är (understryk vid behov)?

”Jag är den mest charmiga och attraktiva”

Hur tog Tosya Kislitsyna Ilya Kovrigin i filmen ”Girls”, förutom att hon har ”soppa – som i ett sanatorium, varje kalori på sin plats”? Principer för energi och fast liv. För att bevisa för dig att du kan laga 40 rätter från potatis? Varsågod! Men med sådana (karikatursvinkar med ett finger) dansar jag inte! Och få din guldklocka härifrån så att den inte kryssar här!

Energi, inre eld, en aktiv livsställning – den som är född med sådana egenskaper är väldigt lycklig. ”Föds inte vackert, utan föds aktiv!” – lär Nadia i filmen ”Det mest charmiga och attraktiva” hennes kloka vän Susanna. Moralen är enkel: om naturen inte har gett dig något, gör det själv. Sätt på dig smink, byt kläder, pumpa upp dina mage, stå på klackarna. Och vet att en man inte alltid vet vad han verkligen vill, det är din uppgift – att berätta för honom att han vill ha dig. Oavsett hur många skönheter det finns i världen.

Rensa mitt ljus

Observera att alla hjältinnor i filmerna, i motsats till de erkända skönheterna, inte alls är fula. Den positiva hjältinnan i filmerna ser sällan acne, övervikt och ”hare läpp”. Men vilken skönhet som helst är relativ – det är ett faktum. I filmen ”When the Trees Were Big” ser huvudpersonen Natasha (Inna Gulaya) inte ut som tjejen från omslaget utan är ovanligt charmig. Hennes rival Zoya (Lyudmila Chursina) är lång, väluppfostrad och känner sitt eget värde (”Vad är jag, ett tåg, går enligt tidtabell?”) ​​Men Natasha har enorma ögon och någon form av attraktivt inre tyst ljus, jämn utstrålning. Och hennes älskade Lyonka (Leonid Kuravlev) uppskattade lyckligtvis detta och tog henne till styrelsen på kollektiva gården för att underteckna direkt på natten, utan att ha styrkan att vänta på morgonen.

Varför ”i början av härliga gärningar” inom kärleksfältet biter en kille på dem som den överväldigande majoriteten anser vara attraktiva och gifter sig efter år med en vanlig tjej? Eftersom en person växer upp och börjar se saker i människor och i livet som han inte förstod tidigare.

Offer för stereotyper

Låt oss dock inse det: mycket av det som tillskrivs skönheter är inte alltid sant..

Till exempel är det allmänt accepterat att ”prinsessan” kommer att vara en dålig hemmafru: istället för renhet och kulinarisk variation kommer hon bara att glädja sin man med sin underbara manikyr..

En annan kommer att klaga på att han inte har råd med en kvinna med modellutseende: den kungliga skattkammaren behövs för att upprätthålla kunglig skönhet.

Några av männen klagar: alla vackra tjejer kan bara ”uthärda hjärnan” och såg sina oändliga selfies på Instagram. Faktum är att inte alla Instagram-älskare är naturliga skönheter..

Ren hud, tjockt hår, bra ämnesomsättning som en garanti för en smal figur, ren ögonfärg – alla dessa skönhetsmarkörer är faktiskt tecken på god genetik och inte en obligatorisk garanti för dålig karaktär, absurditet, lathet, tomhet och stolthet. Det är därför i biografen så ofta äkta, bländande skönheter går in i glada äktenskap..