6 tecken på att du fastnar i ett giftigt förhållande

Något av dessa tecken talar tyvärr om ohälsosam kärlek …

Vem som helst av oss kan hamna i ohälsosamma relationer utan att ens helt inse det. Här är sex varningssignaler om att ditt förhållande är dåligt för din psyke och måste förändras..

1. Du tår runt din partner

Inte i bokstavlig mening, men ibland i bokstavlig mening. Om världen i ditt förhållande är något skakig; om det alltid finns en hög larmnivå om du alltid måste anpassa dig till din partners uppfattning, tysta dina klagomål, svälja dina känslor för att undvika konflikter, betyder det att förhållandet inte tillgodoser personens grundläggande behov av säkerhet, utan tvärtom skapar en spänd stressig bakgrund. Vi behöver relationer för att ha någon att dela våra känslor med, för att hitta tröst. Annars är det långvarig stress, som sedan skjuter ut med verkliga hälsoproblem..

2. Ditt förhållande isolerar dig från vänner och familj

Din partner måste respektera din rätt till vänskap och kommunikation utanför ett förhållande. Om han stör dina interaktioner med andra, eller reagerar negativt när du besöker dina vänner och familj, är det en kraftfull signal om fara. Endast den som vill att du bara ska vara beroende av honom försöker skydda dig från andras inflytande. Den som behöver fullständig makt över dig kommer att göra allt för att gradvis begränsa alla dina kontakter med världen och andra människor. Detta beteende är karakteristiskt för dolda psykopater. Ibland är vi så rädda för ensamhet att vi tillåter oss att stanna i ohälsosamma, giftiga relationer och offra vänner och familj. Men det förstör vårt psyke.

3. Varje oenighet blir till en skandal

En viktig fråga – när problem uppstår, kan din partner diskutera dem lugnt? Eller går det omedelbart i aktivt vulkanläge? En hypertrofierad negativ reaktion på något av ditt ”nej” är ett tecken på oförmåga att kontrollera dina handlingar och känslor. Detta kan leda till olika former av våld..

4. Han påpekar alltid dina brister.

Personen du är kär i bör alltid vara på din sida. Inte för dem som upprör och överkritiserar dig. Om du ofta hör förolämpningar mot dig, om han kommer ihåg dina tidigare misstag vid något tillfälle, om han får dig att må dåligt och din självkänsla lider, är detta en tydlig indikator på ett giftigt förhållande..

5. Talar bara om dig själv älskad

Giftiga partners har alltid en överskattad känsla av sitt eget värde. De är bara intresserade av dessa ämnen och de samtal där de kan prata om sig själva nära och kära. Samtidigt kan han ofta hävda sig på din bekostnad, visa sina prestationer mot din bakgrund och devalvera dig. I ett hälsosamt förhållande bör partner vara intresserade av varandra, vara intresserade av varandra. Och om han bara är intresserad av sig själv, använder han dig bara för att driva upp sitt ego.

6. Du känner dig ofta tom och ensam.

Efter en lång och stressig dag på jobbet, när du vill krama dig med en nära och kära, känna lättnad, dela trötthet tillsammans, känner du istället att ingen förstår dig hemma. Därför rullar en känsla av ensamhet och förödelse bort från det faktum att du faktiskt inte har någon att klaga på, ingen att dela dina känslor med, även när din partner är fysiskt nära. Och han märker inte ens ditt tillstånd och frågar inte vad som är fel med dig. Detta är också ett tydligt tecken på ett giftigt förhållande..

Vad är slutresultatet?

Om du befinner dig i ett giftigt förhållande, försök att inte skylla dig själv i första hand. Det här är inte ditt fel. Du bör upprepa detta för dig själv flera gånger. För det andra skulle det vara bra att gå till en psykolog och ta reda på om något kan göras för att ändra detta förhållande till det bättre. Och för det tredje, var inte rädd för att avsluta giftiga relationer och gradvis odla din hälsosamma del av din personlighet för att bygga nya, friskare och lyckligare relationer. Du är värd kärlek, lycka och glädje. Kom bara ihåg det här.