Andra naturen

Vi vet mycket väl vilken sak alla män behöver. Men ibland kan vi inte förstå våra egna önskningar. Daria Aptekareva funderade på kvinnlig otrohet.

19 oktober 2007

Håller med, att avundas är dåligt, och att avundas män är ännu mer. Men vi måste erkänna att när det gäller svek har vi definitivt något att lära av dem. Förresten menar jag inte alls kvantitativa indikatorer utan själva inställningen till äktenskapsbrott. Oavsett hur smärtsamt ordet ”höger” i det här sammanhanget, men om killarna går åt vänster, så gör de i de flesta fall rätt.

Nej, allvarligt, de är riktigt bra. Eftersom män är medvetna om att trohet är den kortaste vägen till impotens, är de aktivt engagerade i självmedicinering och förebyggande Viagra Oral Jelly. Om vi ​​verkligen överdriver är förräderi för dem som ett piller: det smakar bittert, men då finns det inget val. Därför är våra herrar verkligen upprörda när de fångas på en annan trevlig blondin och anklagas för någon form av svek. Gilla, varför, kära, allt detta krångel och var är detta fruktansvärda ord?

Om vi ​​närmar oss situationen med en manlig (relativt sett – korrekt) ”linjal” är det faktiskt så. Sex med en ”utanför” ung dam upphäver inte sin kärlek till oss, och den genomsnittliga killen kommer sannolikt inte att tänka på att arrangera en tragedi av forntida proportioner på grund av sin egen otrohet. Det viktigaste är att vi inte får reda på något liknande och inte blir upprörda, annars finns det inga problem. Vad ska jag göra om detta är deras polygamiska natur, och i allmänhet – det är en fråga om vardagen. Vi har inget samförstånd om just denna ”fråga om vardagen” och ”naturen”. Och inte så mycket med män (man känner aldrig tjejer som kan uppfatta svek från pojkvänner med filosofisk ro), som med sig själva.

För många kvinnor, även mycket oberoende, är fusk en katastrof, speciellt om du får reda på att din älskade också har fuskat mot dig.

Det handlar om tillvägagångssättet. Mer exakt, i hans frånvaro. Det verkar som om vi lever enligt principen ”Monogami – det låter stolt!”, Och det finns inget behov av att vi ska vara lika med män med deras legaliserade promiskuitet. Förresten, om monogami, som enligt en smart teori har naturen dömt oss. Författaren till konceptet beräknade att en person med ett enda ägg ordineras för att ha en älskare, och ägaren till en miljonte spermatozoa är fri att kopiera fram till den sista beskyddaren. Som, kan du inte argumentera med instinkter. Så är det, men inte riktigt. Om det handlade om mängden genetiskt material, varifrån kom statistiken för fusk plötsligt, där killarna och jag nästan var på lika villkor?

Det finns dock inget att vara stolt över här. Om du tänker på det ändrar vi oss, men vi gör det på något sätt dumt. Hem på öronen! låter inte alls för att vi kliar att gnaga för att ha sex. Handlingen, när hon ser honom, hoppar en gnista mellan dem – det här är fortfarande från filmområdet. I verkliga livet är det inte en jordisk passion som driver oss till förräderi, utan snarare jordiska omständigheter. Låt oss säga världscupen, som berövade oss en legitim man under en vecka, på grund av vilken vi känner oss dödligt olyckliga. Eller ”minus tre kg” och en ny uppsättning underkläder som får oss att desperat flirta med någon, även den mest avslappnade killen. Men du vet aldrig fler skäl. I själva verket går tjejer åt vänster för allt annat än orgasmer. Dessutom, enligt sexologer, lyser de faktiskt inte med den första personen vi möter. Anledningen är den speciella strukturen hos den kvinnliga hjärnan, som stör även sex. Hos män är nöjescentret självförsörjande och fungerar utan avbrott, oavsett omständigheterna. I vårt land är det direkt relaterat till området med känslomässiga upplevelser, det vill säga för en full orgasm behöver vi känslor. Och varifrån kommer just dessa känslor ifrån, när en banal önskan att känna sig ”fortfarande hoo”, att bevisa något för någon, att förbättra hudfärgen och kroppens allmänna ton kan bli ett tillräckligt argument för äktenskapsbrott? Eftersom vi erkänner detta är på något sätt pinsamt, efter att ha överlevt fallet, återvänder vi hem och tänker hårt: vad som hände i allmänhet?

Enligt svikstatistiken är vi nästan lika med män. men flickorna går åt vänster för allt annat än orgasmer. Och det här är vår skillnad.

Den bästa bilden av vart sådana tankar kan leda oss är den mystiska termen ”moraliskt svek”. Född av potentialen i vår ”speciella” hjärna verkade det vara tänkt att skilja mellan mentala och fysiska begär. Å ena sidan ville vi ha det bästa – rätt, som en man. Å andra sidan fungerade det som alltid. Och alla rent fysiska svek för oss visar sig vara hundra procent moraliska.

Antingen är det naturen som hämnas på oss för vår slarviga inställning till ovärderliga ägg, eller så straffar vi oss själva på detta sätt, men bara mycket modiga tjejer kan skilja flugor från kotletter (fysiologi från, för att uttrycka det graciöst, själar). De flesta av oss tar reflektion till sådana höjder som killar aldrig drömde om. Det är där som de unga damerna letas efter de påstådda verkliga orsakerna till sitt eget svek. Och de hittar det. Endast priset på detta ”hitta” kan visa sig vara för högt.

Vika, 24 år gammal

”I ungefär ett år hade jag det som kallas en komplett uppsättning – en gemensam man och älskare. Sasha blev den första mannen som jag bestämde mig för att leva tillsammans med. Det fanns dock ingen risk, för för den här mannen gick allt rätt: arbeta i en bank, en lägenhet, en bil och jag, som var lämplig för rollen som en framtida fru. Härlighet uppträdde i mitt liv av misstag och var helt motsatsen till min man på fem minuter.

Efter att ha fått en dyr kamera i present från Sasha började jag ”frilansa” för tidningar. Slava var en ganska känd fotograf, och vi korsade vägar på vissa fester. Han gjorde det klart att han inte hade något emot att sova med mig, men jag svarade att jag nästan var gift. Vi fortsatte att kommunicera om professionella ämnen, även om vi visserligen flörtade och på alla möjliga sätt provocerade varandra. Jag kommer ihåg att jag blev chockad över hans skytte från en sado-maso-klubb, där det inte fanns en uns vulgäritet för alla delikatesser i ämnet. Det hände så att samtalet om S&M sjönk in i minnet av inte bara mig.

Den dagen stannade vi vid Slavas hem för utrustningen. “Kommer du ihåg när du frågade vad ett bandage är? – han frågade. – Vill du pröva?” Jag skämtade överens och hamnade på sängen med händerna och fötterna bundna. Allt såg så löjligt ut att jag fortsatte att dö av skratt och frågade vad som skulle hända härnäst. ”Och nu ska jag ha sex med dig”, svarade Slava.

Det var med ett så konstigt avsnitt att vår romantik började. Det är svårt att säga vad vi experimenterade med mer: med sex eller med fotografering. Först var det banal nyfikenhet, sedan – naturlig hunger, så snart vi inte såg varandra på ett par dagar. Sasha visste om existensen av en viss ”mentor” av mig och brydde sig inte om våra möten. Någon gång, när jag återvände till mitt lugna tillflyktsort efter ”orkan” med Slava, började jag tänka: varför lever jag de flesta av mina känslor utanför huset? Jag förväntade mig att Slava skulle kräva att jag lämnar min man. Det föll mig aldrig att min ”guru” kunde ordna allt så. Och sedan meddelade Slava att han åkte till Sverige. Han tänkte inte ens ringa mig med sig.

Hela året levde jag som under hypnos. När jag återvände till verkligheten och var ensam med Sasha fick jag plötsligt reda på att min ”mysiga” man har. annan. I sms kallade han henne ”baby” och ”min tjej.” Vad som fick mig att grumla i hans telefon vet jag inte. Det var någon form av intuitiv impuls. Nyheten om Sashas älskarinna förvånade mig bokstavligen. I mitt ”nedslagna” tillstånd kunde jag bara låtsas att ingenting hade hänt. Och vänta. Varje morgon vaknade jag med tanken: ”Idag kommer han att säga att han lämnar.” Men ingenting av det slaget hände. Jag hittade inte längre SMS till min älskarinna, även om jag kollade min telefon hela tiden. Antingen slutade deras romantik, eller så blev Sasha försiktig, men vårt liv återvände till det tidigare spåret.

Jag vet inte om han visste om min affär med Slava, varför han lurade på mig själv och vem av oss skadade mer. Nu förstår jag att jag nästan aldrig vågar lämna honom. Sasha och jag är som två överlevande efter katastrofen. Men att räkna ut vad som håller oss exakt och var gränsen mellan kärlek, förbittring och skuld är bortom min makt ” .

Svetlana, 31 år gammal

”Den dagen åkte Igor för en affärsresa och av någon anledning inledde jag en konversation om barn, vilket resulterade i en ful gräl. Jag drömde om ett barn och min man insisterade på att man först måste bygga en karriär och en sommarresidens. Detta pågick under hela fem års äktenskap, men om du tar sådana avsnitt utanför parentes såg vi ut som ett helt lyckligt par.

Efter att ha fallit ut med Igor var mitt tillstånd uppriktigt sagt deprimerat, så jag bestämde mig för att gå till salongen och klippa mig. Min herre var inte där, men jag brydde mig inte så mycket att jag gick med på någon annan. Den här var Sergei – eller Serge, när han presenterade sig. Allt i hans utseende indikerade att killen var en riktig stylist, det vill säga gay. ”Har du problem?” Frågade han så fort jag satte mig i hans stol. Som svar var jag oförskämd, säger de, ser jag verkligen så dålig ut. Hans förlägenhet och frasen: ”Nej, vad är du? Du har bara den perfekta frisyren. Det betyder att du har kommit för att du är ledsen, ”rörde de vid mig. Och hur han flitigt låtsades vara passionerad för sitt arbete och försökte muntra upp mig var också mycket trevligt. Serezha hade inga fler klienter idag och vi lämnade salongen tillsammans. Jag accepterade erbjudandet att dricka kaffe med honom bara för att jag desperat inte ville återvända till en tom lägenhet..

För att vara ärlig fanns det mod i det här: av någon anledning hamnade jag i en knäppt BH vid ingången. Det är svårt att tro att allt detta hände mig.

Tre timmars konversation gick obemärkt förbi. Seregs oklara inriktning och det faktum att han var 4 år yngre än jag skapade inga hinder för kommunikationen. Till slut lade jag upp allt för honom: om Igor och om barnet och om det tomma huset … ”Min vän firar sin födelsedag på klubben idag. Han är en DJ, och det blir kul, ”- sa Seryozha när de kom med räkningen.

Klockan fem på morgonen – trött på sprit och hög musik – tog vi en taxi på Sadovoe. Det påminde lite om mina studentår. Vi slutade aldrig skratta, dansade på vägbanan, i allmänhet uppförde oss som galna. Jag fick till och med att jag tittade på mig själv från sidan, bilden verkade så otrolig. Vi började kyssa medan vi fortfarande var i taxin, och med min bh uppknäppt och jeans sänkta befann jag mig på landningen. Tanken att mina grannar kunde se eller höra oss på något sätt tänkte mig inte. Sedan flyttade vi till lägenheten och gick vilse i två timmar. Det var ett riktigt mod som länge har gått från vårt förhållande till Igor. Med min man fick jag en orgasm av hög kvalitet strikt under den 10: e minuten av sex, och med Serezha fanns det snarare psykologisk tillfredsställelse från det faktum att jag, en framgångsrik gift kvinna med tydliga planer för framtiden, är kapabel till sådan vårdslöshet.