10 saker män vill berätta om kvinnor

”Till att börja med: vi är inte galna …”

Män förstår ofta inte varför vi plötsligt irriterar oss över hans senhet, brister i tårar när vi tittar på en film eller kränks när vi inte kramar efter sex. Vi blåser alltid upp problem ur bagage i deras, maskulina, utseende och vet inte alltid hur vi ska hantera känslor. Men det är därför vi föddes som människor av motsatt kön för att bete oss annorlunda. Det betyder att det blir bättre om du förstår varför vi är olika och lär dig att älska oss med alla våra brister..

Här är en lista med tio saker som varje man behöver veta om kvinnor..

1. Kvinnor är mer känslomässiga

Kvinnor framställs ofta som alltför känslomässiga på tv och i filmer, och för att vara ärlig är det sant. Ja, vi gillar verkligen att tala med upphöjd röst och vifta med händerna, vi kan plötsligt gråta eller bli arg. Men det beror på att det är normalt för oss kvinnor att uttrycka våra känslor. Vi lärde oss från barndomen att visa våra känslor, för oss är det inte synd. Till skillnad från män kan vi förstå djupare, öppet visa ömhet och omsorg. Känslor är det som gör oss till goda älskare, mammor, vänner. Förresten har det vetenskapligt bevisats att vi upplever negativa känslor mycket mer skarpt och oftare än män..

2. Kvinnor minns nag längre

Det är sant. Om en man snabbt lämnar efter en gräl och glömmer vad som hände, kan vi spela en obehaglig situation i vårt huvud i flera år. Vi kan komma ihåg alla dina misstag och oförskämda ord till och med tio år senare, när vi skalar potatis. Psykologer försäkrar att denna förmåga är inneboende i oss genetiskt. Vi lever i ett patriarkalt samhälle där kvinnor förnedras på vägen och på jobbet bara för att de är kvinnor. Vi är förolämpade i skolan och övergivna med barn, vi attackeras av taxichaufförer och sexmaniacs … Många saker i vardagen ger oss rädsla och misstro mot män. Det är därför vi har så svårt att förlåta och glömma.

3. Kvinnor vill att män ska förstå dem

Kvinnor behöver inte få veta hur viktigt det är att lyssna. Men inte alla män har behärskat denna färdighet. Att höra och höra en annan person är användbart inte bara under ett romantiskt datum utan också vid någon annan kontakt..

Vi kvinnor pratar ständigt om vad som finns i våra själar. Och för att förstå oss behöver du inte vara psykisk. Du behöver bara lyssna på vad vi säger. Och om du inte förstår, fråga bara vad vi behöver.

4. Kvinnor är inte galna

Många män använder sofistikerade metoder för manipulation för att få oss att tro att vi är nötter. Detta kallas gasbelysning. När vi till exempel intuitivt känner en mans svek och börjar ordna förhör, vrider mannen helt enkelt fingret mot sitt tempel och säger att våra gissningar bara är ett uttryck för en sjuk fantasi. Forskare har länge kallat detta beteende för en speciell form av psykologiskt missbruk. Så låt oss inte spela spel så här och göra oss galen.

5. Kvinnor tål mycket smärta

Vi är verkligen tuffare än män. Om bara för att vi tål ägglossning varje månad och efter 9 månader bär vi det inuti barnet. Vi tål smärta när vi plockar ögonbryn och hårborttagning, när vi skadar ett finger och inte gör något drama av det. Vi svimmar inte ens när vi ser blod! Män borde vara medvetna om denna skillnad, men fortfarande vara en stark hälft av mänskligheten. Eftersom vi tål så mycket smärta måste du behandla oss som drottningar.

6. Kvinnor vill ha jämlikhet, men också vård

Många kvinnor vill ha samma rättigheter som män. Arbeta i ”manliga” yrken, var politiker och fotbollsspelare. Men samtidigt behöver vi verkligen vård och stöd. Vi älskar romantiska gester som en bukett blommor eller en chokladlåda. Vi vill fortfarande att du ska betala för oss oftare. Vi vill fortfarande att du ska se oss som en skatt.

7. Kvinnor är galen efter romantik

Enligt vår mening borde romantiken aldrig ta slut. Inte efter bröllopet, inte tio år senare. Den här nyheten kommer kanske att rädda mer än ett förhållande, eftersom män snabbt slutar vara romantiker. Och om du känner att din vän har förkylts eller varit främmande för dig, ordna bara en trevlig överraskning för henne, som du gjorde i början av förhållandet. Skriv ett kort eller ett kärleksbrev till henne, bada med rosenblad. Kvinnor vill bli uppskattade och älskade oavsett hur länge ni har varit tillsammans. Och de vill också se bekräftelse på din kärlek så ofta som möjligt..

8. Alla kvinnor är olika

Tänk inte att genom att läsa denna handbok kommer du att få en magisk nyckel till hjärtat på varje kvinna på jorden. Precis som du är vi alla olika. Vi är inte som ditt ex. Och vi ser inte ut som den perfekta kvinnan från din favoritfilm. Var och en av oss är unik och du måste lära känna oss individuellt.

9. Kvinnor är både ömtåliga och starka

Ja, vi kan bryta ner när som helst och börja gråta. Hur som helst, det är naturligt för oss.

Men vet att vi är starka. 5-7 dagar i månaden tappar vi kontrollen över vår kropp när den börjar blöda, men vi stärker oss modigt. Vi vet hur vi kan hantera problem så väl som du, vi driver företag och driver ett hushåll. Vi kämpar nådelöst för förändring tills vi ser det hända. Vi har kommit överens med många orättvisa system som hindrar oss från att lyckas. Ibland kan vi vara ömtåliga, men resten av tiden är vi modiga och starka.

10. Kvinnor tar tid att börja lita på

Många kvinnor har drabbats av någon form av trauma i samband med män. Någon i barndomen övergavs av sin far, någon förråddes av sin älskare, någon misshandlades sexuellt … På ett eller annat sätt behöver vi tid att börja lita på en annan man. Vi är misstänksamma, känsliga och sårbara. Men ge oss lite tid och tjäna vårt förtroende. Det kan ta ett par månader eller till och med år, men om vi betyder mycket för dig, var bara tålmodig. Väntetiden är värt det.