Gifta dig igen: hur man beslutar om ett andra äktenskap

De säger att den kloka idén att andra gången är sämre än den första tillhör fallskärmshoppare cialis generisk. Enligt observationerna från WDay.ru kan denna slutsats väl nås av kvinnor som redan har varit gifta en gång..

avvisade

Vilka ursäkter kommer du inte att höra från ”trasiga skilsmässor” i en konversation om möjligheten till ett nytt äktenskap. ”Jag var redan där – jag tyckte inte om det”, ”jag tryckte bara ut den första, ge mig lite vila”, ”kålsoppa, borscht, strumpor, skjortor? Tack, jag hoppade ”- det här är bara några exempel på förklaringar till min ovilja att försöka bygga ett familje rede igen. Allvarliga och sunda formuleringar är inte heller uppmuntrande. Mer än hälften av de tillfrågade är benägna mot relationer utan skyldigheter, resten ger till och med upp sig själva – ändrar sina prioriteringar i riktning mot en karriär och uppfostrar barn. Psykologer identifierar flera huvudproblem i samband med försök att ordna ett privatliv efter ett misslyckat första äktenskap:

Brist på förtroende för framgång

Skilsmässa tillför inte poäng till personlig självkänsla, och det finns helt enkelt ingen styrka och önskan att förstå vad som orsakade upplösningen.

Barnfråga

”Mitt barn har en far. Låt honom inte bo hos oss, men jag kan helt enkelt inte föreställa mig hur en främling för honom flyttar till oss och tar sin fars plats bredvid mig. ” Det är så många frånskilda mammor resonerar..

Känslomässig trötthet

För flickans fantasi framträder det första äktenskapet i ett romantiskt ljus, en erfaren kvinna vet att familjen är ett jobb. Behovet av att anstränga sig för att ”komma upp på bänken” igen, oavsett om det är den ökända spisen med kokkärl eller villkorligt arbete på sig själv och att upprätthålla relationer – allt detta avskräcker önskan att gifta sig igen.

Läs också:

  • Par som säger ”vi” är glada
  • Varför jag vill gifta mig?
  • Den mest absurda skilsmässan i världen
  • Yrke – matchmaker

Försök inte upprepa

”Det är uppenbart att en kvinna som redan har varit gift berövas ett stort antal illusioner”, säger Natalia Hauser, psykoterapeut, specialist på Medinterswiss-kliniken. – Hon vet att bo tillsammans inte bara är en möjlighet att ständigt vara tillsammans utan också ett stort antal ansvarsområden, rutiner, meningsskiljaktigheter, smärtsamma diskussioner om gemensamma planer, familjebudget och andra saker. Varför behövs allt detta en andra gång? Det här är inte en lätt fråga att svara på. Det är därför många kvinnor, som en gång smakade på familjelivets glädje och sorg, inte längre strävar efter att skapa en ny familj utan också att starta mer eller mindre seriösa romaner och fruktar att det nya förhållandet kommer att vara, som två droppar vatten, liknande det gamla.

Men istället för att vara rädd för att vara bunden av skyldigheter är det fullt möjligt att bygga nya relationer genom att korrekt bedöma de tidigare. Till att börja med, bli tydligare medveten om vad som är absolut nödvändigt, vad som är oviktigt och vad som är oacceptabelt. Att förstå vilken typ av person du vill se bredvid dig ökar chansen att göra andra gången mer framgångsrik och hållbar. ”Rädslan för att återuppbygga misslyckade relationer i ett annat äktenskap är inte ogrundad. ”Den andra familjen skapas ofta enligt en välkänd modell”, säger psykolog Irina Savenkova. – I sådana fall säger de att det välkända ”alla män är desamma”, trots att den andra mannen bara kan vara helt motsatsen till den första. En kvinna provocerar olika män till samma svar. Det finns till och med begrepp som ”potentiell fru till en alkoholist”, till exempel. Med en sådan make riskerar någon man att bli full – hon lägger så stor vikt vid det faktum att du inte kan dricka, samtidigt som han leder honom till önskan att bli full och glömma.

Om du kan ta reda på vilka felaktiga incitament du ger män och tvinga dem att bete sig annorlunda kommer reaktionen att förändras. Om du slutar tjata för brist på pengar, kommer du att sluta ta emot i gengäld – ”då ger jag dig ingenting alls.” Sluta spela kaninoffret och boa-männen försvinner från ditt liv. ”.

Med ny lycka

Var och en av oss har rätt att arrangera personligt liv efter eget gottfinnande. Det är knappast värt att påtvinga dig själv den här eller den andra lösningen på problemet om du inte är moraliskt redo för detta. Bland de misstag som gjorts redan i det andra äktenskapet tillhör en av de första platserna iver att hitta en far till barnen så snabbt som möjligt, istället för att hitta en man för sig själva. Eller till exempel att hoppa ut i äktenskapet med en älskad, men seriös och organiserad, eftersom den första var en kvinnokvinnare och en dåre – i psykologin kallas denna effekt principen för en pendel. Men om du med all ärlighet erkänner för dig själv att familjen är något utan vilken du inte känner dig lycklig, kan följande regler hjälpa till att skingra tvivel och rädsla innan du går in i ett andra äktenskap..

  1. Stäng dörren till det förflutna en gång för alla. Misslyckandena i det första äktenskapet är unionens misslyckanden, inte dina personliga misslyckanden. En familj är två personer och din ny valda är inte alls skyldig att betala för sin föregångares synder och klagomål.
  1. Innan du säger det omhuldade ”ja”, kom överens med din partner om en relationsmodell som passar er båda. Vardagslivet, hushållssysslor, födelse av barn – du bör inte ta på dig själv vad som kommer att skapa en känsla av börda i dig. Kom ihåg att du ska gifta dig för att vara lycklig..
  1. Dina barn behöver inte bara din uppmärksamhet utan också en känsla av stabilitet och förtroende för att en familj inte alltid är något som kan falla sönder när som helst. Genom att gifta dig en andra gång kan du tjäna som ett exempel för dem på ett vänligt och kärleksfullt par, oavsett hur deras egen far deltar i deras liv..
  1. Skapa nya allmänna regler och traditioner. För människor som redan har varit gifta är det som de säger svårt att gifta sig med en ny make, även med starka känslor och en önskan att vara tillsammans. Familjemiddagar, resor tillsammans, personliga och intima firande skapar en känsla av närhet och lämnar trevliga minnen..